VFN Jaarverslag 2021

Met trots presenteren wij ons jaarverslag van 2021, een jaar dat voorbij leek te vliegen vol intensieve activiteiten en waardevolle samenwerkingen. Als VFN hebben we ons volop ingezet, van het organiseren van inspirerende werklunches tot het formuleren van standpunten in diverse commissies. We hebben onze argumenten kracht bijgezet bij stakeholders en met succes de implementatie van nieuwe leennormenmethodiek consumptief krediet voltooid.

In dit jaarverslag geven we u een overzicht van alle inspanningen en prestaties van de VFN in 2021. Samenwerking stond centraal en we zijn dankbaar voor de goede samenwerking binnen het bestuur, tussen aanbieders en in verschillende commissies, evenals met alle stakeholders in onze markt. Een hoogtepunt was de mogelijkheid om elkaar weer in levenden lijve te ontmoeten tijdens evenementen zoals de Toogdag.

Het jaar 2021 heeft ons geleerd dat het lastig is om het verloop van het komende jaar te voorspellen. Met de start van een nieuwe regering in 2022 en de voortdurende aanwezigheid van de coronapandemie, zullen uitzonderlijke omstandigheden nieuwe gewoonten met zich meebrengen. In deze onvoorspelbaarheid is het des te belangrijker om alert te blijven, veranderingen snel te signaleren en ons aan te passen aan de dynamische situaties. Dit geldt ook voor de consumptief kredietmarkt, en de VFN staat klaar om onze leden te ondersteunen en op te komen voor de belangen van de branche in deze volatiele tijden.