PE Plus Campagne Lindenhaeghe

Mag jij op 1-1-2017 nog adviseren? Schakel snel met de VFN & Lindenhaeghe
Je weet het hè? Er is een deadline. Op 1-1-2017 moet het geregeld zijn: al jouw (Wft) diploma’s moeten dan zijn omgewisseld. Anders mag je straks niet meer adviseren. Maar hoe zorg je ervoor dat jij op die datum over de juiste diploma’s beschikt?

Onze opleidingspartner Lindenhaeghe (tevens exameninstituut) adviseert:

Stap 1: checken

Om te beginnen ga je na voor welke beroepskwalificaties je een (nieuw) diploma wilt ontvangen. Check aan de hand van de online diplomatool welke (PE Plus) Examens je nog moet doen. Je ziet dan ook direct voor welke PE Plus Examens je een vrijstelling hebt. Let er goed op dat je alle beroepskwalificaties selecteert waarover je op 1-1-2017 wilt beschikken.

De link naar de online diplomatool vind je hier.

Stap 2: omwisselen starten

Start met omwisselen van je huidige diploma’s, PE-certificaten en eventueel aanvullingen. Om je dossier te laten beoordelen doorloop je de stappen van de Diploma Wissel Service (DWS) van Lindenhaeghe. Nadat je dossier is beoordeeld – en akkoord is bevonden – wordt het doorgestuurd naar de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Start zo spoedig mogelijk met omwisselen want het proces duurt minimaal 3 maanden. Je hoeft niet te wachten met omwisselen, later behaalde PE Plus Examens worden door DUO automatisch aan je dossier toegevoegd.

De link naar de Diploma Wissel Service vind je hier.

Stap 3: PE Plus Examen doen

Als het omwisselen in gang is gezet, ga je verder met stap 3: zorg dat je vóór 1 januari 2017 de PE Plus Examens voor de betreffende beroepskwalificaties hebt gehaald. Haal ook eventueel benodigde Wft diploma’s voor die tijd. Wacht hiermee niet tot het einde van het jaar, het risico dat opleidingen en examens dan vol zitten is vrij groot.

Hier boek je jouw PE Plus Examens.

Stap 4: heb geduld

Heb geduld. Het kan tot drie maanden na het behalen van je laatste examen duren voordat je de nieuwe diploma’s ontvangt. Is het langer dan drie maanden geleden dat je jouw laatste PE Plus Examen deed? Én heb je de Diploma Wissel Service afgerond? Neem dan contact op met Lindenhaeghe.

Heb je andere vragen, twijfel je of loop je ergens vast? Je kunt ook direct contact opnemen met Lindenhaeghe.

Start nu jouw route naar nieuwe diploma’s en zorg dat jij op 1-1-2017 je vak mag blijven uitoefenen! (link)